Δελτίο τύπου - Επίσκεψη στο Γυμνάσιο Αντίκυρας

Στο πλαίσιο της δημιουργίας Δικτύου Σχολείου με το Γυμνάσιο Αντίκυρας πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του σχολείου μας στο Γυμνάσιο Αντίκυρας με συνοδεία του διευθυντή του σχολείου Παναγιώτη Παπαγεωργίου και των καθηγητών Παναγιώτη Δραχτίδη και Κωνσταντίνας Καραΐνδρου στις 13/4/2022. Στο πλαίσιο της επίσκεψης μεταβήκαμε στο Μουσείο Ολοκαυτώματος και στο Μαυσωλείο στο Δίστομο, όπου οι μαθητές ενημερώθηκαν σχετικά με τη Σφαγή και το Ολοκαύτωμα του Διστόμου το 1944 από τις γερμανικές κατοχικές δυνάμεις. Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο Διστόμου, το οποίο φιλοξενεί αρχαιότητες από την γύρω περιοχή. Ακολούθησε η επίσκεψη στο γυμνάσιο Αντίκυρας, όπου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των δύο σχολείων από μαθητές και έγινε ένας αυθόρμητος αγώνας volleyκαι γνωριμία των μαθητών στο προαύλιο του σχολείου σε ένα ιδιαίτερα φιλικό κλίμα. Στη συνέχεια έγινε περιήγηση στο χωριό της Αντίκυρας και στο φάρο που υπάρχει στο λιμάνι.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τη διευθύντρια του σχολείου κ. Ελένη Ζάχαρη όπως επίσης και το υπόλοιπο εκπαιδευτικό προσωπικό για τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία. Ελπίζουμε να υπάρξει ανταπόκριση στην πρόκληση μας για επίσκεψη του σχολείου της Αντίκυρας στο Λιδωρίκι.

Σχετικά με την παρουσίαση του τόπου και του σχολείου μας που έγινε στο σχολείο της Αντίκυρας μπορείτε να μεταβείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: Παρουσίαση Λιδωρικίου στην Αντίκυρα.

 

museum Distom11

 1.Μουσείο Ολοκαυτώματος στο Δίστομο-Βιντεοπροβολή

 

museum Distom21

2. Μουσείο Ολοκαυτώματος στο Δίστομο-Εκθεσιακός χώρος

 

museum Distom31

3. Μουσείο Ολοκαυτώματος στο Δίστομο-Εκθεσιακός χώρος