Η Ποίηση και η Λογοτεχνία εμπνέουν τη Ζωγραφική

 

Η Ποίηση και η Λογοτεχνία εμπνέουν τη Ζωγραφική

Η Ποίηση και η Λογοτεχνία δεν είναι μόνο λέξεις που συνδέονται μεταξύ τους μεταφέροντας νοήματα και δημιουργώντας συναισθήματα. Είναι και εικόνες που μεταδίδονται με λέξεις και παίρνουν μορφή στη φαντασία του κάθε αναγνώστη.

Μέσα από το μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας οι μαθητές της Α`Γυμνασίου με την καθοδήγηση της καθηγήτριας τους Κ.Καραΐνδρου διάβασαν σημαντικούς Έλληνες ποιητές όπως είναι ο Γιάννης Ρίτσος, ο Οδυσσέας Ελύτης και ο Γεώργιος Δροσίνης, οι οποίοι έχουν υμνήσει τις ομορφιές του ελληνικού τοπίου. Ο εμπνευσμένος λόγος των ποιητών τους κινητοποίησε και στη συνέχεια οι μαθητές «κατέγραψαν» τις λέξεις σε εικόνες εμπνευσμένες από τα ποιήματα.

Μια άλλη αντίστοιχη άσκηση πραγματοποιήθηκε κατά την προετοιμασία της γιορτής της 28 ης
Οκτωβρίου, όπου με αφορμή το κείμενο του Δημήτρη Ψαθά «Οι πιτσιρίκοι» οι μαθητές ζωγράφισαν σκηνές από τις ιστορίες των μικρών σαλταδόρων, που έκαναν σαμποτάζ στους Γερμανούς. Το αποτέλεσμα ήταν να μετατραπεί ουσιαστικά η άσκηση σε μια οπτική διήγηση των γενναίων πράξεων των μικρών ηρώων αλλά και σε έναν ύμνο στην ειρήνη.

 

Σχολικό Έτος 2021-2022

Σχολικό Έτος 2021-2022

Στις διάφορες κατηγορίες (μενού αριστερά) μπορείτε να δείτε δράσεις και εκδηλώσεις του σχολείου μας, που λειτουργούν υποστηρικτικά στη διαδικασία της μάθησης και βοηθούν τους μαθητές μέσω βιωματικών προσεγγίσεων.