Λουνάνα : Ένα γιάκ στην τάξη

Την Τετάρτη στις 25/1/2023 οι μαθητές του Γυμνασίου Λιδωρικίου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ταινία Λουνάνα :Ένα γιάκ στην τάξη στο αμφιθέατρο του σχολείου. Η προβολή
της ταινίας έγινε ύστερα από την αίτηση συμμετοχής του σχολείου μας στην εκπαιδευτική δράση του
Νεανικού Πλάνου σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ολυμπίας. Η ταινία αυτή παρουσιάζει την ιστορία ενός νεαρού δασκάλου που ζει στο σύγχρονο Μπουτάν και ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τη δουλειά του για να κάνει καριέρα στην Αυστραλία ως τραγουδιστής. Πηγαίνει να δουλέψει στο απομακρυσμένο χωριό Λουνάνα ως τιμωρία για την παραμέληση των καθηκόντων του. Οι στιγμές που ζει εκεί και η ζεστασιά των κατοίκων και των μαθητών του αλλάζουν τη ζωή του.

https://online.olympiafestival.gr/film/lunana-a-yak-in-the-classroom-lounana-ena-giak-mes-sten-taxe/?fbclid=IwAR2iBtwUlzl9WUKUSkRKVinJOdtScST9ps_KcHNDToEnKaKP5YZCpclCQlU

Μετά την προβολή της ταινίας οι μαθητές της Α Γυμνασίου αποτύπωσαν τα συναισθήματά τους με ζωγραφιές εμπνευσμένες από την ταινία.

Οι μαθητές της Β` και Γ` Γυμνασίου με κριτική που έγραψαν σχετικά με αυτή. Όπως θα δείτε και από τις φράσεις που χρησιμοποίησαν στην κριτική τους οι εντυπώσεις των μαθητών ήταν πολύ θετικές.

Β` Γυμνασίου

Η ταινία ήταν πολύ ωραία και συγκινητική. Είχε και εκπαιδευτική έννοια γιατί μας έδειξε ένα διαφορετικό τρόπο ζωής και μας έδωσε σημαντικά μαθήματα.

Αρσέλα Χασούλα

Αυτή η ταινία ήταν από τις πιο ωραίες που έχουμε δει και ήταν πολύ συγκινητική. Περνούσε πολλά νοήματα και μας έδειχνε ένα διαφορετικό τρόπο ζωής. Τέλος μας έκανε να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα για τη δική μας ζωή.

Άννα Τσιάντα

Η ταινία ήταν πολύ συγκινητική. Μας έκανε να καταλάβουμε πως ζούσαν τα παιδιά σε μία μακρινή χώρα, το Μπουτάν, με έναν πολύ διαφορετικό τρόπο ζωής από ότι ζούμε εμείς.

Μπιχάνα Σέτα

Η ταινία που είδαμε ήταν πολύ ωραία και μπορώ να πω ότι ήταν από τις καλύτερες που έχω δει. Επίσης ήταν συγκινητική και μάθαμε πολλά πράγματα για άλλους τρόπους ζωής.

Κατερίνα Μεντζέλη

Αυτή η ταινία είχε εκπαιδευτικό χαρακτήρα, μας πέρασε πολλά νοήματα κάνοντας μας να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα που τα θεωρούσαμε δεδομένα. Συγκινηθήκαμε και βγήκαμε όλοι πιο συνειδητοποιημένοι για κάποιες απόψεις μας μετά από αυτή την εμπειρία.

Γιώργος Τζίκας

Γ Γυμνασίου

Η συγκεκριμένη ταινία μου έκανε εντύπωση και είχε ένα βαθύτερο νόημα το οποίο με άγγιξε αρκετά. Προσωπικά με συγκίνησε το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος νέος δάσκαλος αποφάσισε να πάει τελικά έστω και για λίγους μήνες σε αυτή την απομακρυσμένη περιοχή και να βοηθήσει τα παιδιά να μάθουν. Η αγάπη και αλλά και η φιλοξενία των κατοίκων προς αυτόν με έκανε να καταλάβω πόση σημαντική ήταν για αυτούς η αλληλοβοήθεια. Ακόμα το μήνυμα που έλαβα από την ταινία ήταν και ο σεβασμός προς το περιβάλλον.

Σωτηρία Βλαχοπάνου (4/5)

Η ταινία αυτή μου άρεσε πολύ. Πολύ ενδιαφέρον είχε η σκηνή με το γιάκ και τα παιδιά στην τάξη που έκαναν μάθημα. Φάνηκε στην ταινία πόσο τα παιδιά ήθελαν να κάνουν μάθημα. Ακόμα τα συναισθήματα του δασκάλου ήταν πολύ βαθιά για τα παιδιά.

Παναγιώτης Μπάκας (4,5/5)

Η ταινία ήταν αρκετά καλή. Ενώ στην αρχή το πρώτο μισό δεν ήταν τόσο αξιόλογο στη συνέχεια αποκτά περισσότερο ενδιαφέρον

Εχθές στο σχολείο μας προβλήθηκε μια ταινία που είχε ως κύριο θέμα τα δυσπρόσιτα σχολεία. Πρωταγωνιστής μας λοιπόν είναι ένας νεαρός δάσκαλος, ο οποίος είχε διοριστεί από την κυβέρνηση στο σχολείο της Λουνάνα, το πιο ακριτικό σχολείο στον πλανήτη. Κατά τη διάρκεια της ταινίας είχα διάφορες διάφορες συναισθηματικές διακυμάνσεις. Αρχικά με την έναρξη της ταινίας, δεν μου προσέλκυσε το ενδιαφέρον καθώς η δράση δεν είχε αρχίσει. Όταν η ταινία προχωρούσε άρχισα να σκέφτομαι διάφορα πράγματα όπως και να συγκρίνω εκείνο το σχολείο με το δικό μας.Το τέλος ήταν άκρως συγκινητικό και η ταινία σαν σύνολο ήταν πολύ καλή και προτείνω όποιος δεν την έχει δει να την παρακολουθήσει. Πιστεύω πως είναι μια άξια ταινία και θα την βαθμολογούσα 4/5.

Δημήτρης Αναγνωστόπουλος (4/5)    

Η ταινία μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρουσα. Μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι ο δάσκαλος παρά την έλλειψη αντικειμένων για τη διδασκαλία προσπάθησε να φτιάξει μόνος του αντικείμενα στο χωριό. Επίσης ο ενθουσιασμός των παιδιών για τη μάθηση με έκανε να συνειδητοποιήσω την ανάγκη για το σχολείο. Τέλος κάτι άλλο που μου άρεσε προσωπικά ήταν ότι μέσω της ταινίας μπόρεσα να μάθω αρκετά για τον πολιτισμό του Μπουτάν. Κάτι που ίσως να μην μου άρεσε ιδιαίτερα ήταν  το γεγονός ότι δεν είχε μουσική και ότι δεν μας έδειξε πολλά από τη ζωή του μετά στην Αυστραλία.

Αργυρούλα Παπαδοπούλου (4/5)

Η ταινία ήταν αρκετά καλή γιατί έθιξε ωραία μηνύματα. Το ενδιαφέρον αρχίζει να αναπτύσσεται σταδιακά. Η πιο ωραία σκηνή ήταν όταν ακούστηκε η φράση ότι οι δάσκαλοι είναι το μέλλον του τόπου. Όσο αφορά το κινηματογραφικό κομμάτι είχε πολύ ωραίες λεπτομέρειες και πλάνα.

Πέτρος-Παναγιώτης Χαρδαλούπας (4/5)

20230216 084802crop
20230216 084832crop
20230216 084851crop
20230216 085022crop
20230216 08492crop
20230216 085050crop
20230216 085116crop
Previous post Η Ποίηση και η Λογοτεχνία εμπνέουν τη Ζωγραφική
Next post Μουσειακό θέατρο – Η Σφίγγα των Ναξίων