Εργαστήρια Δεξιοτήτων -άξονας «Φροντίζω το Περιβάλλον: Ανακύκλωση-Τοπική φυσική κληρονομιά»

Οι μαθητές/-τριες της Α’ και Β΄ Γυμνασίου Λιδωρικίου εκπόνησαν εικαστικά έργα στο πλαίσιο του μαθήματος ‘Εργαστήρια Δεξιοτήτων’ για τον άξονα «Φροντίζω το Περιβάλλον: Ανακύκλωση-Τοπική φυσική κληρονομιά» με υπεύθυνη καθηγήτρια τη Σοφία Λογοθέτη, κλάδου ΠΕ08-Καλλιτεχνικών Μαθημάτων για το σχολικό έτος 2021-2022.

Οι μαθητές/-τριες κινήθηκαν σε τρία επίπεδα. Αρχικά, κάνοντας τη δική τους προσπάθεια ανακύκλωσης, περισυνέλεξαν άχρηστα υλικά και πλαστικά σκουπίδια με σκοπό να τα συνδυάσουν, ώστε να κατασκευάσουν ένα γλυπτό το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί προσεχώς.

Παράλληλα, δημιούργησαν τοπιογραφίες με λαδοπαστέλ χρώματα, αναφερόμενοι στο Γάλλο ιμπρεσιονιστή ζωγράφο Κλωντ Μονέ (Claud Monet) και ειδικώς στον πίνακά του με τίτλο Εντύπωση, ανατέλλων ήλιος (Impression, soleil levant).Επιπρόσθετα, οι μαθητές/-τριες τράβηξαν φωτογραφίες, ώστε να αποτυπώσουν εικόνες του τοπικού φυσικού περιβάλλοντος της Δωρίδας. Έδωσαν έμφαση στον εντυπωσιακά συννεφιασμένο ουρανό και στον τρόπο που το ηλιακό φως επηρεάζει το τοπίο, ακριβώς όπως έκαναν και οι ιμπρεσιονιστές κατά τον δέκατο ένατο αιώνα.

Όλες οι ολοκληρωμένες δημιουργίες, τόσο οι ζωγραφιές όσο και οι φωτογραφίες, εκτυπώθηκαν έγχρωμες σε φωτογραφικά χαρτιά και εκτέθηκαν πάνω σε δύο παλιούς αλλά ρετουσαρισμένους σχολικούς μαυροπίνακες, οι οποίοι αντί να παραμένουν σε αχρηστία, χρησιμοποιήθηκαν ωραιότατα για το σκοπό αυτό.

1α
1β
2α
2β
3α
3β
4α
4β
5α
5β
6α
7α
8α
α γυμνασίου σύνολο
β γυμνασίου συνολική
Previous post Κοπή βασιλόπιτας από το σύλλογο Γονέων
οπερα παιδια ελσ1 Next post Η ΟΠΕΡΑ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ